CELOZRNNÉ ŠPALDOVÉ LOUPÁČKY

CELOZRNNÉ ŠPALDOVÉ LOUPÁČKY

 

16 loupáků
2 / náročnost
180 min
 

INGREDIENCE:

  • 550 g celozrnné špaldové hladké mouky Pernerka
  • 150 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 100 g krupicového cukru
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • sáček sušeného droždí.

TIPY A TRIKY:

Loupáky můžete při smotávání naplnit lískooříškovou náplní nebo džemem.

POSTUP:

Ve velké míse promícháme mouku s cukrem. Uprostřed mouky uděláme důlek a do něj nalijeme vlažné mléko, vlažnou smetanu, vejce, rozehřáté máslo a droždí. Vše vařečkou promícháme a poté vysypeme na vál a ručně zpracováváme tak dlouho, dokud nezískáme hladké kompaktní těsto. Pokud máte kuchyňského robota, nechte práci na něm. Zpracované těsto vložte zpět do mísy, přikryjte jej freshfolií a nechte jej kynout 1 hodinu.

Vykynuté těsto rozdělíme nutten in munich na dvě části. Každou část vyválíme do kruhu o tloušťce cca 5 mm a nožem jej rozkrájíme jako pizzu na 8 dílů. Vzniklé trojúhelníky smotáme po nutten in hamburg jednom do tvaru loupáku a každý položíme s patřičným rozestupem na plech vystlaný pečícím papírem.

Loupáky přikryjeme nutten in dusseldorf utěrkou a necháme je 1 hodinu kynout. Vykynuté loupáky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem. Připravené loupáky pečeme 20 minut v troubě nutten in frankfurt vyhřáté na 180 °C.

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka

kartal escort ataşehir escort mersin escort bayan mersin escort bayan brazzers mature porno altyazili porno porno hikayeleri turk porno kuşadası escort bayan denizli escort bayan bodrum escort bayan