JOGURTOVÉ DALAMÁNKY

dalam

 

6 porcí
3 / 5 náročnost
150 min
 

INGREDIENCE:

  • 180 g žitné celozrnné mouky Pernerka
  • 250 g hladké špaldové mouky Pernerka
  • 250 ml vody
  • 100 g jogurtu
  • 50 g másla
  • lžíce cukru
  • lžička soli
  • 10 g sušeného droždí
  • Fenyklové semínko na posyp

TIPY A TRIKY:

Z tohoto těsta na dalamánky můžete upéct i celý bochník.

dalam2

 

POSTUP:

Nejprve si připravíme kvásek tak, že do velké mísy nalijeme vodu, přidáme sušené droždí, cukr, hladkou mouku a vše umícháme v husté těstíčko. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme v těstě vzejít kvasnice. Mezitím si do druhé mísy prosejeme žitnou mouku, zamícháme do ní sůl, nakrájené máslo, jogurt a vše promícháme.

Obě směsi spojíme. Nejlépe uděláte, když kvásek přendáme do sypké směsi. Těsto vařečkou promícháme a zbytek přenecháme robotu. Za pomoci háku necháme těsto hníst na střední rychlost cca 10 minut, dokud se všechny suroviny pěkně nespojí. Poté těsto přendáme na pomoučený vál a ještě dalších 10 minut jej hněteme, dokud se těsto zcela nepřestane lepit a získá hladkou a vláčnou konzistenci.Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme jej v míse kynout 1 hodinu.

Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejně velkých dílů, ze kterých vytvarujeme malé dalamánky. Dalamánky přikryjeme fresh folií a necháme je ještě 30 minut kynout. Vykynuté dalamánky potřeme rozšlehaným vajíčkem, na vrchu je nařízneme nožem a posypeme je fenyklovým semínkem. Dalamánky pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 15 minut a poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme je ještě dalších 15 minut.

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka

türbanlı escort ataköy escort mecidiyeköy escort