beylikdüzü escort MEDOVNÍK – Farmářské a řemeslné trhy Puritas®
Warning: filemtime(): stat failed for /usr/local/www/webs/cz/puritas/trhy/wp-content/themes/crdm-advanced/style.css in /usr/local/www/webs/cz/puritas/trhy/wp-content/themes/generatepress/inc/general.php on line 35

MEDOVNÍK

medovnik03

 

1 dort
4 / 5 náročnost
75 min
 

INGREDIENCE:

NA KORPUS:

  • 250 g másla
  • 3 vejce
  • 100 g medu
  • 250 g třtinového cukru
  • 500 g žitné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 1 lžička jedlé sody

NA KRÉM:

  • 1 karamelové Salko
  • 300 g másla

TIPY A TRIKY:

Pro ještě větší autentičnost medovníku můžete na vrch dortu přidat hrst nasekaných vlašských ořechů.

POSTUP:

Těsto budeme připravovat nad párou, proto vezměte dva hrnce, jeden větší a druhý menší. Do velkého nalijte vodu tak, aby malý hrnec nebyl ponořený ve vodě. Vodu dáme zahřívat.

Nyní přistoupíme k přípravě těsta. V malém hrnci rozpustíme máslo, k rozpuštěnému máslu přidáme cukr a med a vše promícháme. Dále přidáme i vejce. Vejce do směsi pečlivě zašlehejte tak, aby směs byla hladká.

Mouku promísíme se sodou a poté tuto sypkou směs zamícháme do směsi tekuté. Směs pečlivě promíchejte vařečkou a poté odstavíme z hrnce. Takto připravené těsto necháme vychladnout. Než těsto vychladne, vyložíme si plech pečícím papírem.

Vychladlé těsto rozdělíme na 6 dílů. První část těsta položíme na pečící papír a válečkem jej vyválíme do kruhu. Snažte se placku udělat co nejtenčí, aby dort nebyl v konečné fázi příliš vysoký. Pokud se těsto lepí, mírně jej poprašte moukou. Placku i s pečícím papírem přeneseme na plech a pečeme ji v troubě vyhřáté na 180 °C 9 minut. Takto upečeme jednu placku po druhé. Pokud máte více plechů, můžete všechny placky upéct na jednou. Upečené placky necháme vychladnout a poté je ořežeme tak, aby měla každá byla stejně velká a měla stejný tvar. Nejlépe to uděláte tak, když na placku přiložíte talíř a nožem podle něj oříznete kraje. Okraje dejte stranou, využijeme je na posypku.

Nyní si připravíme krém. Změklé máslo vložíme do robotu a chvíli jej šleháme, aby bylo nadýchané. Poté do nadýchaného másla zašleháme karamelové Salko. Krém nechte šlehat pár minut, aby se suroviny dobře propojily. Jednotlivé upečené korpusy pomažeme krémem a navrstvíme na sebe. Na závěr pomažeme i vršek a strany dortu. Odřezky z korpusu, které jsme si nechali, nadrolíme jako drobenku a strany a vršek dortu jimi obalíme. Takto připravený dort necháme v lednici do druhého dne uležet.

medovnik02

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka

bahis forum türbanlı escort ataköy escort mecidiyeköy escort izmir escort escort izmir beylikdüzü escort şişli escort esenyurt escort seks izle ankara escort bayan escort ankara ankara escort altyazılı porno izle japon porno izle