POHANKOVO/ŠPALDOVÁ PIZZA

pizza

 
1 pizza
2 / 5 náročnost
120 min

INGREDIENCE:

NA TĚSTO:

  • 100 g pohankové celozrnné jemné mouky Pernerka
  • 80 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 ml vody
  • 1 sáček sušeného droždí
  • ½ lžičky cukru
  • 1 lžička soli

NA PIZZU:

  • 200 g suga
  • 1 červená cibule
  • 6 žampionů
  • 1 mozzarela
  • 80 g sýru feta
  • 1 lžíce oregana

TIPY A TRIKY:

Těsto na pizzu můžete využít i na přípravu foccacii.

POSTUP:

Do větší misky nasypeme pohankovou a špaldovou mouku, přidáme cukr a sůl a vše vařečkou promícháme. Uprostřed moučné směsi uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu, přisypeme droždí a ve vodě jej rozmícháme. Poté zamícháme celou směs, přidáme olej a vše v ruce zpracujeme v hladké těsto. Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme jej v míse kynout 1 hodinu.

Než těsto vykyne, připravíme si suroviny na pizzu. Cibuli očistíme, podélně ji přepůlíme a nakrájíme na plátky. Takto připravenou cibuli orestujeme na pánvi na troše oleje do měkka a dle chuti ji osolíme. Žampiony očistíme a nakrájíme je na plátky. Na pánvi je zlehka na másle orestujeme. Mozzarelu nakrájíme na plátky a fetu nadrolíme. 

Vykynuté těsto na pizzu rozválíme na velkou kulatou cca 4 mm vysokou placku a ozdobíme ji připravenými surovinami. Nejprve ji natřeme sugem, poté sugo pokryjeme cibulí a žampiony. Takto připravenou pizzu posypeme sušeným oreganem a na vrchu přikryjeme mozzarelou a fetou. Než se trouba předehřeje, necháme pizzu chvíli odpočívat.

Troubu dáme předehřát na 200 °C. Pizzu pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut.

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka

kartal escort ataşehir escort mersin escort bayan mersin escort bayan brazzers mature porno altyazili porno porno hikayeleri turk porno kuşadası escort bayan denizli escort bayan bodrum escort bayan