VELIKONOČNÍ BERÁNEK Z RÝŽOVÉ MOUKY

Vyzkoušejte velikonočního beránka trochu jinak a to z naší Pernerka rýžové mouky!

A ještě malý tip. Těsto na beránka můžete použít i třeba na bábovku nebo muffiny. Dobrou chuť!

beranek

 

1 beránek
2 / 5 náročnost
180 min
 

INGREDIENCE:

  • 250 g rýžové hladké mouky Pernerka
  • 120 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 120 ml mléka
  • 30 g rozinek
  • 30 g sekaných mandlí
  • citrónová kůra z jednoho citronu
  • 1 sáček kypřícího prášku

TIPY A TRIKY:

Těsto na beránka můžete použít i do jiných forem, například na bábovku nebo muffiny.

POSTUP:

Nejprve si vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Formu na velikonočního beránka vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
Troubu dáme předehřívat na 150 °C.
V míse ušleháme máslo s cukrem a poté do směsi zašleháme jeden žloutek po druhém. Mouku promícháme s kypřícím práškem a prosejeme ji do misky.
Do žloutkové směsi střídavě zamícháváme mouku a mléko, dokud nezískáme kompaktní poměrně tuhou směs.
Na závěr do směsi zamícháme i citronovou kůru.
Bílky vyšleháme do tuha a po částech je opatrně zamícháme do připravené směsi. Míchejte opravdu opatrně, aby Vám sníh nespadnul.
Na závěr do těsta zamícháme rozinky a mandle.
Připravené těsto nalijeme do formy na beránka a dáme jej péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 30 minut. Poté teplotu zvýšíme na 180 a pečeme ještě dalších 30 minut.

 

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka

kartal escort ataşehir escort mersin escort bayan mersin escort bayan brazzers mature porno altyazili porno porno hikayeleri turk porno kuşadası escort bayan denizli escort bayan bodrum escort bayan