Vyzkoušejte velikonočního beránka trochu jinak a to z naší Pernerka rýžové mouky!
A ještě malý tip. Těsto na beránka můžete použít i třeba na bábovku nebo muffiny. Dobrou chuť!
INGREDIENCE:
- 250 g rýžové hladké mouky Pernerka
- 120 g krupicového cukru
- 100 g másla
- 3 vejce
- 120 ml mléka
- 30 g rozinek
- 30 g sekaných mandlí
- citrónová kůra z jednoho citronu
- 1 sáček kypřícího prášku
TIPY A TRIKY:
Těsto na beránka můžete použít i do jiných forem, například na bábovku nebo muffiny.
POSTUP:
Nejprve si vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Formu na velikonočního beránka vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
Troubu dáme předehřívat na 150 °C.
V míse ušleháme máslo s cukrem a poté do směsi zašleháme jeden žloutek po druhém. Mouku promícháme s kypřícím práškem a prosejeme ji do misky.
Do žloutkové směsi střídavě zamícháváme mouku a mléko, dokud nezískáme kompaktní poměrně tuhou směs.
Na závěr do směsi zamícháme i citronovou kůru.
Bílky vyšleháme do tuha a po částech je opatrně zamícháme do připravené směsi. Míchejte opravdu opatrně, aby Vám sníh nespadnul.
Na závěr do těsta zamícháme rozinky a mandle.
Připravené těsto nalijeme do formy na beránka a dáme jej péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 30 minut. Poté teplotu zvýšíme na 180 a pečeme ještě dalších 30 minut.