CELOZRNNÉ ŠPALDOVÉ LOUPÁČKY

 

16 loupáků
2 / náročnost
180 min
 

INGREDIENCE:

  • 550 g celozrnné špaldové hladké mouky Pernerka
  • 150 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 100 g krupicového cukru
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • sáček sušeného droždí.

TIPY A TRIKY:

Loupáky můžete při smotávání naplnit lískooříškovou náplní nebo džemem.

POSTUP:

Ve velké míse promícháme mouku s cukrem. Uprostřed mouky uděláme důlek a do něj nalijeme vlažné mléko, vlažnou smetanu, vejce, rozehřáté máslo a droždí. Vše vařečkou promícháme a poté vysypeme na vál a ručně zpracováváme tak dlouho, dokud nezískáme hladké kompaktní těsto. Pokud máte kuchyňského robota, nechte práci na něm. Zpracované těsto vložte zpět do mísy, přikryjte jej freshfolií a nechte jej kynout 1 hodinu.

Vykynuté těsto rozdělíme nutten in munich na dvě části. Každou část vyválíme do kruhu o tloušťce cca 5 mm a nožem jej rozkrájíme jako pizzu na 8 dílů. Vzniklé trojúhelníky smotáme po nutten in hamburg jednom do tvaru loupáku a každý položíme s patřičným rozestupem na plech vystlaný pečícím papírem.

Loupáky přikryjeme nutten in dusseldorf utěrkou a necháme je 1 hodinu kynout. Vykynuté loupáky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem. Připravené loupáky pečeme 20 minut v troubě nutten in frankfurt vyhřáté na 180 °C.

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka

CELOZRNNÉ ŠPALDOVÉ LOUPÁČKY