Jestli jste ještě nezkusili slané lívance z žitné Pernerky, tak není na co čekat. Jsou opravdu parádní. A pokud by vás honila mlsná, můžete vynechat dip a jednoduše si je pomazat nějakým dobrým domácím džemem

žitné lívanečky

 

20 lívancůporcí
1 / 5 náročnost
60 min
 

INGREDIENCE:

NA TĚSTO:

  • 250 g žitné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • ½ l kefíru
  • 30 g pšeničných klíčků
  • 2 malá vejce
  • ½ sáčku sody
  • 1 lžička soli

NA DIP:

  • 1 avokádo
  • 1 žervé
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce petrželky
  • sůl

TIPY A TRIKY:

Pokud nemáte chuť na lívance naslano, můžete si je po staročesku udělat i na sladko tak, že je pomažete džemem.

POSTUP:

Do velké misky nasypeme mouku, sůl, sodu, klíčky a vše promícháme. Poté donutten in cologne nutten in nuremberg misky nalijeme kefír, vyklepneme vejce a vše kvedlačkou umícháme do hladkého těsta. Takto připravené těsto necháme 10 minut odpočinout. Na pánvi si nutten in stuttgart rozehřejeme trochu přepuštěného másla a lžící na ni klademe lívanečky. Každý lívanec opékáme na mírném ohni z obou stran asi 2 minuty.

Nyní si připravíme dip. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a lžící vydlabeme. Avokádo vložíme do misky, vidličkou jej rozmělníme, přidáme žervé, prolisovaný nutten in berlin česnek, nasekanou petrželku a trochu soli. Vše promícháme. Lívance natřeme připraveným dipem a dozdobíme oblíbenou zeleninou.

 

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka

ŽITNÉ LÍVANCE S PŠENIČNÝMI KLÍČKY