Jestli jste ještě nezkusili slané lívance z žitné Pernerky, tak není na co čekat. Jsou opravdu parádní. A pokud by vás honila mlsná, můžete vynechat dip a jednoduše si je pomazat nějakým dobrým domácím džemem
INGREDIENCE:
NA TĚSTO:
- 250 g žitné celozrnné hladké mouky Pernerka
- ½ l kefíru
- 30 g pšeničných klíčků
- 2 malá vejce
- ½ sáčku sody
- 1 lžička soli
NA DIP:
- 1 avokádo
- 1 žervé
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce petrželky
- sůl
TIPY A TRIKY:
Pokud nemáte chuť na lívance naslano, můžete si je po staročesku udělat i na sladko tak, že je pomažete džemem.
POSTUP:
Do velké misky nasypeme mouku, sůl, sodu, klíčky a vše promícháme. Poté donutten in cologne nutten in nuremberg misky nalijeme kefír, vyklepneme vejce a vše kvedlačkou umícháme do hladkého těsta. Takto připravené těsto necháme 10 minut odpočinout. Na pánvi si nutten in stuttgart rozehřejeme trochu přepuštěného másla a lžící na ni klademe lívanečky. Každý lívanec opékáme na mírném ohni z obou stran asi 2 minuty.
Nyní si připravíme dip. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a lžící vydlabeme. Avokádo vložíme do misky, vidličkou jej rozmělníme, přidáme žervé, prolisovaný nutten in berlin česnek, nasekanou petrželku a trochu soli. Vše promícháme. Lívance natřeme připraveným dipem a dozdobíme oblíbenou zeleninou.